Kinderen klussen bij speelgoed repair café in Maastricht

Een speelgoed repaircafé in Lumière in Maastricht. © L1
Op International Repair Day werd in Maastricht zaterdag een speciaal speelgoed repair café in Lumière voor kinderen gehouden. Ook ging de jeugdserie Saïd en Anna in première.
Kinderen konden na het kijken van de serie, die gaat over Saïd (6) en Anna (7) die dagelijks te vinden zijn in de Repair Shop van Saïd’s ouders, hun kapotte speelgoed laten repareren.

Klussen

Reparateur Rob Driessen van repair café Maastricht hielp de kinderen tijdens het klussen. Het losdraaien van een schroef blijkt nog niet zo makkelijk. "Dat is pittig hé om dat los te krijgen", zegt Driessen tegen de kinderen. "Je moet wel een beetje sterk zijn, schroeven gaan altijd maar naar één kant los."

Minder weggooien

Op International Repair Day, een wereldwijd evenement zijn alle repair cafés extra geopend. "Ze doen allemaal een speciale extra sessie. Mensen kunnen naar het repair café toekomen om daar geholpen te worden bij het repareren van hun kapotte spullen", legt Driessen uit. Volgens hem is deze dag erg belangrijk. "We moeten echt minder gaan weggooien. We consumeren ontzettend veel en daardoor worden er steeds meer spullen weggegooid, terwijl veel dingen met een kleine ingreep nog wel te repareren zijn."

Altijd vol

Het repair café in Maastricht loopt ontzettend goed. "We hebben het ontzettend druk", aldus Driessen. "We zitten altijd vol." De provincie Limburg telt ruim 40 repair cafés.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!