500 betogers bij pro-Palestijnse demonstratie Maastricht

Bij een pro-Palestijnse demonstratie in Maastricht waren zaterdagmiddag zo'n 500 demonstranten op de been. De demonstratie was een initiatief van de protestgroep Free Palestine Maastricht.
Free Palestine Maastricht (FPM) houdt met enige regelmaat protestmarsen in Maastricht om aandacht te vragen voor de Palestijnse zaak.
De demonstranten voeren Palestijnse vlaggen mee en borden met opschriften als 'Free Palestine, don't be silent' en 'From the River to the sea, Palestine will be free'. De deelnemers scanderen die leuzen ook.
Vanaf het station in Maastricht lopen de demonstranten een mars richting het Vrijthof. Daar worden de demonstranten toegesproken.

Onrustig

Elders in het land verliepen demonstraties de afgelopen week onrustig. Zo greep de politie woensdag in bij station Den Haag Centraal. De dag ervoor demonstreerden honderden mensen bij de ambassade van Israël in Den Haag en waren er opstootjes in de Haagse Schilderswijk. In Amsterdam werden afgelopen zondag enkele mensen opgepakt bij een grote pro-Palestina-mars.
Israël dreigt met een grondoffensief in de Palestijnse Gazastrook. Dat gebied wordt bestuurd door de radicale beweging Hamas, die begin deze maand een grote aanval op Israël uitvoerde.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!