Stan T. vrijgesproken van plannen huurmoord op ex-vriendin

Oplichter Stan T. werd op landelijke televisie geconfronteerd door Alberto Stegeman. © SBS
De 25-jarige uit Vlodrop afkomstige Stan T. is vrijgesproken van het plannen van een huurmoord op zijn vriendin. Er is volgens de rechtbank in Breda onvoldoende bewijs. Hij krijgt wel celstraf voor oplichting en witwassen.
De rechtbank gaat hiermee in tegen de eis van het Openbaar Ministerie. Dat eiste zes jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Vrijgesproken

Maar volgens de rechtbank is het door het OM aangedragen bewijs te mager. Er was volgens de rechtbank alleen een anonieme melding aan de FBI. De melder zei dat er een bericht op het Darkweb heeft gestaan. Maar wie de melder is en of de melding juist is, is onduidelijk.

Oplichting

T. kreeg vrijdag ook de uitspraak van de aanklacht voor oplichting en witwassen. De rechtbank oordeelde dat hij schuldig is aan oplichting van 26 slachtoffers en dat hij het verdiende geld probeerde wit te wassen. De slachtoffers dachten een vakantiewoning te huren via Stan T. Hiervoor krijgt hij 36 maanden met aftrek van voorarrest. Hij zit ondertussen bijna een jaar in de cel en moet dus nog ongeveer twee jaar zitten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!