Theaterbezoekers nemen massaal warme winterjassen mee

L1 zamelt jassen in voor mensen die ze nodig hebben © L1
Een spontane inzamelingsactie in Theater aan het Vrijthof en Parkstad Limburg Theater Heerlen leverde in twee dagen tijd 500 gebruikte winterjassen op.
Op dit moment voert L1 samen met Stichting Samen voor Maastricht in heel Limburg actie om zoveel mogelijk bruikbare winterjassen in te zamelen voor mensen die ze goed kunnen gebruiken. In alle Limburgse gemeentes zijn inzamelpunten geopend waar inwoners jassen kunnen inleveren. Acteur Huub Stapel is samen met Vivian Lataster ambassadeur van de actie.

Mee naar voorstelling

Stapel riep aan het begin van de week bezoekers van zijn voorstelling ‘Alleen familie’ op om een winterjas mee te nemen naar het Theater aan het Vrijthof in Maastricht en het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Aan die spontane oproep werd door veel mensen gevolg gegeven.
Afbeelding ter illustratie

Spontane acties

Op tal van plekken in de provincie schieten de acties als paddenstoelen uit de grond. Op scholen, bij bedrijven en bij sportclubs wordt ingezameld. Zo kunnen in winkelcentrum Makado in Beek zaterdag jassen worden ingeleverd tijdens een modeshow.

Inzamelpunten

Een overzicht van alle inzamelpunten en -acties is de vinden op de website www.L1.nl/limburghelpt
Een eerste schatting op basis van een aantal steekproeven leert dat er op dit moment al zo’n 16.000 jassen zijn ingezameld. De eindstand wordt bekend gemaakt tijdens een live-TV-show op maandag 30 oktober.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!