Noodgedwongen einde voor bekende Venlose viskraam

Ed Gerritsma in zijn bekende viskraam. © Omroep Venlo
Na ruim 30 jaar moet Ed Gerritsma wegens gezondheidsredenen stoppen met zijn geliefde viskraam. Een lastig besluit voor de pas 50-jarige vishandelaar uit Hout-Blerick.
Vrijdag 22 december trekt hij voor de laatste erop uit met zijn viskraam.

Schoonvader

Vishandel Sijbers is een begrip in de regio Venlo. Jan Sijbers startte het bedrijf in 1956 in Blerick. Gerritsma stond 31 jaar geleden voor het eerst in de viskraam om zijn schoonvader Jan Sijbers uit te helpen. Maar de lange werkdagen worden lichamelijk te zwaar voor hem vanwege zijn artrose, de meest voorkomende vorm van reuma. "Fysiek gaat het niet meer. Artrose in mijn gewrichten zorgt ervoor dat ik niet meer met plezier mijn werk kan doen", zegt de vishandelaar tegen Omroep Venlo.

Contact met klanten

Het besluit om te stoppen valt Gerritsma zwaar. "Ik word er emotioneel van als ik eraan denk. Jarenlang sta ik hier in de viskraam, eerst met mijn schoonvader Jan en schoonbroer Dave. Sinds zes jaar sta ik alleen aan het roer", zegt Gerritsma aangedaan. "Ik ga dit heel erg missen; het contact met de klanten. Ik ken ze allemaal bij naam, het is een band die we hebben opgebouwd."
Een eventuele opvolger voor de viskraam heeft Gerritsma nog niet gevonden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!