Deutsche Bahn verkoopt Arriva aan Amerikaanse investeerder

Deutsche Bahn verkoopt dochteronderneming Arriva © iStock
De Duitse staatsspoorwegmaatschappij Deutsche Bahn verkoopt dochteronderneming Arriva aan een Amerikaanse investeringsfirma. Deze week werd bekend dat Deutsche Bahn in gesprek was met I Squared Capital en nu is de verkoopovereenkomst getekend.
Dat maakt Deutsche Bahn donderdag bekend.

Openbaar vervoer in Limburg

Arriva is in Nederland vooral actief in Limburg en in het noorden van het land met regionale bus- en treinverbindingen, al is het de busconcessie in Friesland deze week kwijtgeraakt. Ook in het Verenigd Koninkrijk is Arriva een grote speler in het openbaar vervoer.
Deutsche Bahn wilde al langer af van deze buitenlandse activiteiten, om zo geld vrij te spelen voor investeringen op de eigen thuismarkt. Volgens de Financial Times zou Arriva bij verkoop 1,6 miljard euro waard zijn. De bedrijven hebben echter geen verkoopbedrag bekend gemaakt.

Gevolgen voor Limburg

Of de verkoop van Arriva gevolgen heeft voor Limburg is nog niet bekend. De PvdA-fractie in Provinciale Staten liet eerder weten zich zorgen te maken over de verkoop aan de Amerikanen. "De PvdA is van mening dat het openbaar vervoer een publieke voorziening is. Het feit dat deze publieke voorziening nu gekocht wordt door een bedrijf dat vooral winst wil maken baart de PvdA grote zorgen", meldde fractievoorzitter Aleida Berghorst in schriftelijke vragen aan het provinciebestuur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!