Politie Roermond maakt 46 processen-verbaal op bij controle

Er werden 46 processen-verbaal opgemaakt bij de verkeerscontrole. © Politie Basisteam Roermond
Het basisteam Roermond heeft in samenwerking met de verkeerspolitie 46 processen-verbaal opgemaakt tijdens verkeerscontroles. De controles gebeurden woensdag en waren met name gericht op brom- en snorfietsen.
Dat meldt het basisteam op sociale media.

Processen-verbaal

Volgens de politie is gebleken dat er veel overlast ontstaat door brom- en snorfietsen. De 46 processen-verbaal die naar aanleiding van de controles zijn opgemaakt lopen uiteen. Zo ontdekte de politie het vaakst dat iemand reed zonder rijbewijs: namelijk 14 keer. Zes keer werd er geen helm gedragen. Voor het vasthouden van de mobiele telefoon werden vijf processen-verbaal opgemaakt, net zoals voor het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs.

Inbeslagname

Andere processen-verbaal gingen om het niet dragen van de autogordel, rijden over een doorgetrokken streep, niet de juiste verlichting voeren, weigering speekseltest en rijden op een elektrische step. Verder bleken negen voertuigen niet te voldoen aan de wettelijk eisen. Deze voertuigen moeten herkeurd worden. Eén snorfiets is in beslag genomen.
Ook heeft de politie 20 keer gecontroleerd op aanwezigheid van vuurwerk. Of bij de controles daadwerkelijk vuurwerk is gevonden, is niet bekend. De politie noemt de controles 'succesvol'.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!