Honden plassen tegen winkels en poepen op de straat

overlast hondenplas Tegelen © L1 / Ruud van Broekhoven
Ondernemers van winkelcentrum Tegelen balen van de toenemende overlast van hondenplas tegen de gevels van de winkels.
Ook spreken ze van hondendrollen voor de zaak.

Stinkend cadeautje

Onderneemster Monique Heijnen verkoopt cadeauartikelen maar noemt het een stinkend cadeautje als ze 's morgens de drollen voor je winkel ziet. Ook heeft ze de uitwerpselen in de winkel gehad als klanten er onbewust in trappen.

Grote mond

Centrummanager Werner Schins van Winkelcentrum Tegelen baalt enorm van de overlast. Doordat veel woningen boven de winkels liggen begrijpt hij dat de hondenbezitters door de straat lopen. "Maar ruim het dan op of zoek een andere plek", aldus Schins. Veel hondenbezitters die door de Kerkstraat lopen zijn zich van geen kwaad bewust. Paul Dings laat drie keer per dag zijn hond uit en heeft zakjes bij als zijn hond een behoefte doet. Ook buurtbewoonster Annelies de Klein heeft zakjes bij en loopt met regelmaat door de winkelstraat. Zij ziet ook hondenbezitters die het niet zo nauw nemen met de regels: "Je ziet ze in de etalage kijken en de hond plast dan zo tegen de ruit, maar als je er iets van zegt krijg je een grote mond terug."

Zes miljoen

De winkeliersvereniging zit met de overlast in de maag. Het winkelcentrum krijgt een grote metamorfose en het centrum gaat voor bijna zes miljoen euro op schop. De centrummanager is bang dat als ze nu niet op de trom slaan ook dan met de overlast zitten. Via social media hopen de ondernemers de overlastgevers vriendelijk te vragen er op te letten, al blijven de honden volgens de ondernemers welkom: "Als mensen lekker een wandelingetje willen maken met hun hond: heel graag, alleen pissen tegen de gevel en de enkele die poept op de straat, dat hoeft niet."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!