Venlose drugsverdachte Dori X. opgepakt wegens vluchtgevaar

Onderzoek drugs Goudhaan Venlo Tungelroy 12_nov 2020 © WeertdeGekste
De 59-jarige Dori X. uit Venlo, hoofdverdachte in een grote drugszaak, is zaterdag aangehouden omdat hij volgens het Openbaar Ministerie (OM) op het punt stond om te vluchten naar Turkije en daarna Turks staatsburger te worden.
Volgende week begint in de rechtbank Den Bosch zijn strafzaak over de productie van synthetische drugs in de bossen rond Venlo, waarbij in 2020 veel milieuschade is veroorzaakt.

Criminele organisatie

X. wordt naast de productie van synthetische drugs en bodemverontreiniging ook verdacht van het leiden van een criminele organisatie. Door naar Turkije te vluchten zou de bekende drugsbaron zijn proces en straf ontlopen, denkt het OM. De verdachte was sinds begin vorig jaar op vrije voeten en mocht zijn strafzaak in vrijheid afwachten. De rechtbank heeft deze schorsing van het voorarrest dinsdag beëindigd vanwege het vluchtgevaar, meldt het OM.

Gevangenisstraffen

De man uit Venlo zat al diverse gevangenisstraffen uit. Afgelopen zomer werd hij nog tot dertig maanden celstraf veroordeeld voor drugsproductie en witwassen. Omdat er nog een hoger beroep loopt, heeft de man deze straf nog niet uitgezeten. Na zijn arrestatie zijn zaterdag in Venlo twee doorzoekingen verricht, waarbij gegevensdragers, administratie en contant geld in beslag zijn genomen.
De zaak Goudhaan begint dinsdag 24 oktober en er zijn vier zittingsdagen voor uitgetrokken. Naast X. staan nog twee verdachten terecht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!