Directie Jindal verbiedt staking voor sociaal plan

Werkonderbreking Jindal Films © L1 (Sjors Abeling)
De aangekondigde wilde staking bij Jindal Films in Kerkrade is dinsdagochtend op het laatste moment afgeblazen.
"De werkgever heeft helaas aangegeven dat het niet mag en daar moeten wij gehoor aan geven", vertelt voorzitter van de ondernemingsraad (OR) Marco Sijstermanns.

Gevangenisstraf

De staking was niet goedgekeurd door de vakbonden, maar door het personeel zelf belegd. Ondanks het verbod van de directie werd de productie wel een tijdje stilgelegd, onder het mom van een 'informatiebijeenkomst.' "We gaan buiten de poort het personeel inlichten over de stand van zaken, dat mag wel". Tijdens de bijeenkomst las OR-secretaris Albert Pellerei de brief van de directie voor, waarin de staking werd verboden.

Vijftigplussers

Dat de fabriek gaat sluiten is voor het personeel een voldongen feit. Wel willen ze duidelijkheid wanneer dat gaat gebeuren, en willen ze een fatsoenlijk sociaal plan. "Rekening houdend met de leeftijd van ons personeel, die ligt gemiddeld ruim boven de vijftig", aldus Sijstermanns. Bij de vesting in Kerkrade werken een kleine 140 mensen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!