GGD tevreden: 26.000 Limburgers haalden coronaprik

Stockfoto © iStock
Ruim 26.000 Limburgers hebben sinds de start van de nieuwe vaccinatieperiode op 2 oktober een nieuwe coronaprik gehaald. Bij GGD Limburg-Noord gaat het om ongeveer 10.000 prikken, GGD Zuid-Limburg heeft er inmiddels ruim 16.000 gezet.
Dat meldden de Limburgse GGD's naar aanleiding van vragen van L1.

Griepseizoen begonnen

GGD Zuid-Limburg is tevreden over de opkomst tot nu toe. "We zitten pas in de derde week van de najaarsronde. De opkomst ligt binnen het verwachtingspatroon. Nu de temperatuur flink is gedaald en het griepseizoen is begonnen, verwachten wij dat het grootste deel de vaccinatie in de komende weken komt halen", verklaart een woordvoerder van de GGD Zuid-Limburg.

Druk bezocht

Ook bij GGD Limburg-Noord valt er niet te klagen over de opkomst. "De vaccinatielocaties worden momenteel druk bezocht. Het betreft voornamelijk de doelgroep 60+. De verwachting is dat de opkomst onder de overige doelgroepen (60-) wat lager zal uitvallen", aldus een woordvoerder van GGD Limburg-Noord.

Uitnodiging

Niet iedereen wordt actief benaderd voor het halen van een prik. Alleen mensen van 60 jaar of ouder krijgen een uitnodigingsbrief in de bus. Andere doelgroepen zoals mensen van 18-59 jaar met een medisch hoog risico, zorgmedewerkers of die zwangere vrouwen krijgen geen brief. Zij kunnen de prik sinds maandag halen door zelf een afspraak te maken bij de GGD. Ook mensen die een kwetsbaar familielid hebben of waarvan de behandelend arts een prik adviseert, kunnen een afspraak maken. Dat kan telefonisch of via planjeprik.nl.
Tot en met eind november worden nog wekelijks uitnodigingsbrieven verstuurd, zodat de opkomst wordt gespreid. Tot en met 23 december kunnen mensen een vaccinatie laten zetten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!