Maastricht ontvangt excuusbrief van Oekraïeners in Overmaze

De voormalige gevangenis Overmaze. © Jean-Pierre Geusens
De Oekraïense vluchtelingen in de voormalige Maastrichtse gevangenis Overmaze hebben de gemeente een nieuwe petitie gestuurd. De brief dient als excuusbrief voor een eerdere petitie die de gemeente Maastricht in mei ontving.
Dat meldt RTV Maastricht.

Misstanden

In de petitie die de bewoners van het opvangcentrum in mei stuurden werden verschillende misstanden aangekaart. Zo werd er onder meer gesteld dat er slecht werd schoongemaakt, internet haperde en dat de beheerder slecht functioneerde. Volgens de laatste briefschrijvers klopt het merendeel van die klachten niet meer of zou het gerelativeerd moeten worden.

Tweede thuis

Zo stellen de schrijvers van de laatste brief ook dat hun handtekeningen door de schrijvers van de brief in mei misbruikt zijn. Ook spreken ze van het ontstaan van 'onterecht beeld van ondankbaarheid'. "De aanwezigheid van een school zo dicht bij de plek, en het feit dat volwassenen er in de dichtbijgelegen stad werk kunnen vinden maakt dat de opvang in Overmaze voelt als een tweede thuis. We zijn ongelofelijk blij met het feit dat wij zo geholpen worden", valt te lezen in de brief.
Door de eerdere brief die aan de gemeente Maastricht werd gestuurd, werd besloten een extern bureau onderzoek te laten doen naar de leefomstandigheden in Overmaze. Wethouder Anita Bastiaans liet aan RTV Maastricht weten niet voor de uitkomsten van dat onderzoek op vragen te willen reageren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!