Militair die 83-jarige man doodreed in Weert schaamt zich

Bij het dodelijk ongeval raakte ook de automobilist gewond © Edward-Media
De militair die verdacht wordt van de mishandeling van zijn vriendin in het Brabantse Helvoirt en het doodrijden van een 83-jarige man in Weert, schaamt zich over wat hij heeft aangericht.
Ook zegt hij dat het hem allemaal niet in de koude kleren is gaan zitten.

Militaire kamer

De 28-jarige man uit Helvoirt was heel erg emotioneel toen hij maandag voor de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem stond. De rechter bepaalde dat de korporaal tot zeker half december vast blijft zitten, zo meldt Omroep Brabant. De officier van justitie zei dat het wel belangrijk is dat de man psychisch wordt onderzocht. Zijn advocaat kon zich daarin vinden en diende op zijn beurt een verzoek in om getuigen te horen.

Mishandeling

De man werd op 2 augustus opgepakt in een woning in Helvoirt, omdat hij zijn vriendin in haar huis zwaar zou hebben mishandeld en opgesloten. Op 8 augustus mocht de militair de gevangenis ‘onder bijzondere voorwaarden’ verlaten. Twee dagen na de vrijlating reed hij met zijn auto in Weert een 83-jarige fietser dood.

Roekeloos rijgedrag

De militair wordt verweten dat hij onder invloed, te hard en roekeloos reed. Daarna zou hij geprobeerd hebben om door te rijden, terwijl hij had kunnen weten dat het slachtoffer mogelijk was overleden. Hij wilde na het ongeluk een eind aan zijn leven maken en reed daarom met zijn auto een paar honderd meter verderop tegen een boom.

Psychische problemen

Volgens zijn vader en zijn advocaat kampt de man met grote psychische problemen. De vader heeft er moeite mee dat het Ministerie van Defensie zijn zoon onlangs een ontslagbrief heeft gestuurd. Inmiddels krijgt de man wel begeleiding in de gevangenis in Vught. De man kampt ook met een posttraumatische stressstoornis (PTSS).
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!