Puppy ontsnapt tijdens wandeling en wordt gestolen

De gestolen puppy was maar 10 weken oud. © Stichting Hart Limburg Zuid
Een onbekende man heeft een puppy van tien weken gestolen, voor de ogen van zijn baas. Het hondje ontsnapte tijdens een wandeling uit de lijn. Toen de eigenaar de pup weer wilde aanlijnen, sloeg de dief toe en griste het dier mee.
De verontwaardiging is groot in gemeenten rond Brunssummerheide. Het bericht over de gestolen pup is inmiddels duizenden keren gedeeld via social media. De eigenaar looft een beloning uit voor de gouden tip.

Luide knal

Het baasje was afgelopen donderdag met haar puppy aan het wandelen op de Brunssummerheide toen ze plots een luide knal hoorden. De puppy rukte zich los en de vrouw probeerde de hond terug te lokken. Toen de puppy ongeveer vier meter verwijderd was, kwam er een man aangelopen die de puppy weggriste. Hij vluchtte weg richting Kamperheideweg.
De baasjes namen contact op met Stichting Hart Limburg Zuid die zich bezig houdt met het opsporen, vangen en herenigen van huisdieren met hun baasjes. Hun opsporingsbericht op de Facebookpagina bereikte intussen al meer dan 260.000 mensen.

Wees verstandig

De puppy is gechipt, geregistreerd en ondertussen ook als vermist opgegeven in België, Frankrijk en Duitsland. Op de Facebookpagina van Stichting Hart Limburg Zuid loopt er langzaam aan meer informatie binnen. "Beste dader, wees verstandig en zorg dat het pupje terug komt waar het thuis hoort, nu kan het nog zonder verdere gevolgen", klinkt het.

Negatieve reacties

De baasjes krijgen online veel negatieve reacties, laat Stichting Hart Limburg Zuid weten. Vooral van mensen die het bericht niet goed hebben gelezen. Mensen verwijten de vrouw dat de hond aangelijnd had moeten zijn. "De puppy had zich uit de halsband getrokken, nadat hij schrok van een knal", verduidelijkt de Stichting Hart Limburg Zuid. "Laat negatieve commentaren alsjeblieft achterwege. Dit brengt het pupje niet thuis."
De eigenaresse van de hond heeft geen goede beschrijving van de dief omdat ze de man alleen van achteren heeft gezien. Hij droeg een zwarte trui met een capuchon. Waarom hij de hond heeft gestolen, is niet duidelijk. "Het is geen rashondje, dus in geld eigenlijk helemaal niks waard", zegt de Stichting Hart Limburg Zuid. "Maar voor de baasjes is het hun kleine maatje, dat ontzettend gemist wordt."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!