Jongeren herdenken omgekomen militairen in Venray

De herdenking in Venray © L1 (Ruud van Broekhoven)
De herdenking in Venray heeft een dubbel gevoel bij de aanwezige jongeren: namelijk herdenken in tijden van oorlog.
Ieder jaar worden in Venray de gesneuvelde militairen die omkwamen tijdens de slag van Overloon herdacht. Al jaren komen de verhalen van de omgekomen soldaten terug in de lessen op school, maar nu met de hevige gevechten in het Midden-Oosten is het anders dan normaal.

Scouting

Tijdens de herdenking op de millitaire begraafplaats in Venray waren ook tientallen jongeren aanwezig van de Scouting en het Raayland college. Ze legden rozen neer bij de graven of vertelden over de verhalen van omgekomen soldaten. Terwijl het vrijheidsvuur ontstoken wordt, denken de aanwezige ongetwijfeld aan de oorlog in het Midden-Oosten.

'Dubbelop'

Zoals Merel van de Meijde en Noor Kleijn, van het Raayland-college: "Het is dubbelop, want aan de ene kant vieren we dat iedereen in Nederland vrijheid heeft, maar in zoveel landen in de wereld buiten Nederland kunnen mensen dat niet vieren, omdat ze het niet hebben."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!