Bijna 700 bekeuringen in drie dagen op Limburgse snelwegen

Bijna 700 bekeuringen in drie dagen op Limburgse snelwegen. © Politie Limburg
De politie heeft de afgelopen drie dagen tijdens controles op de Limburgse snelwegen 678 bekeuringen uitgedeeld. De meeste bestuurders werden gepakt omdat ze een mobiel apparaat vasthielden tijdens het rijden.
De controles werden uitgevoerd vanuit een rijdende touringcar. Ook gebruikte de politie een mono-cam. Die filmt het verkeer vanaf een viaduct en filtert direct opvallende bewegingen eruit.

Mobiel apparaat

287 bestuurders werden staande gehouden omdat vanuit de rijdende touringcar gezien werden met een mobiel apparaat in hun hand. De meeste bekeuringen werden echter uitgedeeld vanwege de mono-cam: dat waren er 318.

Hoge snelheid

Ook werden 27 boetes uitgedeeld voor te snel rijden, zeven voor het niet dragen van de gordel, zeven voor bumperkleven en nog boetes voor rechts inhalen, het negeren van rood licht, onverzekerd rijden, inhaalverbod voor vrachtwagens en het overschrijden van de doorgetrokken streep.
Van twee automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!