Marcel uit WW en gelukkig 'on the road again' in taxi

Marcel Meeuwsen heeft sinds september een vast contract bij Limburgs taxibedrijf GDL. © L1 (Peter Beeker)
Taxibedrijf GDL met vestigingen in Ospel, Roermond en Venlo is opvallend succesvol om nieuwe collega's te werven die al lang zonder werk zitten.
Sinds enkele maanden vist taxibedrijf in 'een andere vijver' om het personeelstekort te lijf te gaan. GDL heeft 50 vacatures kunnen vullen met een wervingscampagne die zich richt op mensen die om verschillende redenen moeilijk aan de bak komen.

Brandbrief

"We zijn er nog niet, maar we zitten wel op de goede weg", zegt directeur Jan Janssen van GDL. "Toen ik las dat Venlo het hoogste percentage mensen heeft die in de WW zitten, heb ik een brandbrief naar de gemeente gestuurd. Samen met UWV en Werkgevers Service Punt Noord-Limburg zijn we aan de slag gegaan om mensen te werven die in die hoek zitten. Dat kost geld en energie, maar het levert ons ook nieuwe medewerkers op die al lang onterecht aan de zijkant stonden."

Heel blij

Marcel Meeuwsen (56) heeft sinds september een vast contract bij GDL als taxichauffeur. "Ik ben heel blij met deze baan. Bijna drie jaar heb ik zonder werk gezeten. Dat had met persoonlijke omstandigheden te maken. Graag was ik treinmachinist geworden maar op een taxi rijden komt toch aardig in de richting."

Kunst

Volgens wethouder Jacques Smeets van de gemeente Venlo is de gezamenlijke wervingscampagne succesvol. "De mensen die zonder werk zitten zijn er wel, maar de kunst is om ze aan te trekken voor je bedrijf. Zo gemakkelijk is dat niet. Essentieel is dat je ook een opleiding kunt bieden als onderneming. Dat is bij GDL goed geregeld."

WMO

Bij de vestiging van GDL in Blerick zit ook rijschool In The Pocket. Daar verzorgen ze cursussen voor taxichauffeurs die voor het WMO en schoolvervoer gaan rijden. Jan Janssen: "Dat is ander werk als klanten naar de kroeg rijden. Bij dit taxivervoer komt meer kijken."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!