Man (76) opgepakt voor misbruik cliënt zorginstelling

De man werkte als vrijwilliger bij zorginstelling Daelzicht in Koningslust. © Google Maps
Een man van 76 jaar uit Peel en Maas is woensdagmiddag aangehouden door de politie. De man is vrijwilliger bij zorginstelling Daelzicht in Koningslust en wordt verdacht van seksueel misbruik bij een van zijn cliënten.
Dat maakt de politie donderdag bekend.

'Bewoner van Daelzicht'

Daelzicht bevestigt de aanhouding van de vrijwilliger. "Woensdag heeft de politie een verdachte aangehouden vanwege een strafbaar feit op terrein Savelberg in Koningslust. Het betreft seksueel grensoverschrijdend gedrag van een vrijwilliger van de dagbesteding op die locatie jegens een bewoner", laat bestuurder Peter Muijen in een schriftelijke reactie weten.
Hij vervolgt: "De verdachte is aangehouden, er is aangifte gedaan en het onderzoek loopt. Wij zijn enorm geschrokken en verdrietig en begrijpen dat dit veel vragen oproept. In het belang van het onderzoek en de privacy van alle betrokkenen kunnen we hier op dit moment echter niets meer over zeggen. De direct betrokken verwanten en medewerkers zijn donderdagmorgen geïnformeerd."

Reactie

De man wordt binnenkort voorgeleid aan de rechter-commissaris. "We begrijpen dat dit vragen oproept. In het belang van het lopende onderzoek en de privacy van de betrokkenen, doen we geen verdere uitspraken. De verwanten en medewerkers van de zorgorganisatie zijn vandaag geïnformeerd", schrijft de politie in een persbericht.

Daelzicht
Zorgorganisatie Daelzicht heeft zo'n 1500 medewerkers en daarnaast nog 700 vrijwilligers. Kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperkingen kunnen er terecht voor zorg.

De organisatie is op ruim 80 verschillende plaatsen in Limburg actief.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!