Huurprijs vrije sector in Limburg minder hard omhoog

Stockfoto © iStock
Limburgers die wonen in een huurhuis in de vrije sector, betalen gemiddeld 13,70 euro per vierkante meter woonoppervlak. Dat is 3,2 procent meer dan een jaar geleden.
Dat blijkt uit gegevens van huurwoningplatform Pararius, op basis van het huuraanbod op de site.

Goedkoper

Daarmee blijft een huurhuis hier fors goedkoper dan het landelijk gemiddelde van 17,80 euro per vierkante meter. De goedkoopste provincie is Limburg nog lang niet. In Friesland (12,05 euro), Drenthe (12,74), Zeeland (13,05) en Overijssel (13.06) liggen de prijzen nog lager. Wel valt op dat de prijzen in Drenthe en Friesland fors stegen. Die provincies lijken dus bezig met een inhaalslag.
De duurste provincie blijft Noord-Holland. Daar betaalt een huurder meer dan 23 euro per vierkante meter woonoppervlak.

Verkoop

Ook de stijging van de huurprijs valt in Limburg relatief mee. Landelijk gezien steeg de prijs met meer dan 5 procent. Dat komt volgens Pararius doordat relatief veel huurwoningen worden verkocht en daardoor het aanbod in de vrije sector afneemt.

Minder aantrekkelijk

Volgens Jasper de Groot, directeur van Pararius, besluiten particuliere beleggers om hun vrijgekomen huurwoning niet opnieuw te verhuren maar te verkopen. Het besluit tot verkoop van de huurwoning wordt volgens De Groot mede veroorzaakt doordat verhuur steeds minder aantrekkelijk is geworden door de opeenstapeling van overheidsmaatregelen voor verhuurders.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!