Waar in Limburg zijn de meeste wolvenaanvallen?

Foto ter illustratie © iStock
In de eerste zeven maanden van dit jaar zijn er in Nederweert zes geregistreerde aanvallen van wolven op dieren geweest. Hierbij overleden 16 dieren. Alleen het Friese Appelscha en in het Drentse Wapserveen vonden in de eerste helft van 2023 meer wolvenaanvallen plaats (beiden 10).
In totaal werden erin Nederland 143 aanvallen in de eerste helft van dit jaar geregistreerd. LocalFocus analyseerde de cijfers van BIJ12, een provinciaal samenwerkingsorgaan dat data bijhoudt over de activiteiten van wolven in Nederland.

Twaalf

In totaal waren er twaalf geregistreerde aanvallen van wolven in Limburg. Baexem, Ysselsteyn, Nuth en Meerssen hadden allemaal 1 melding, twee meldingen kwamen er uit Elsloo. Vorig jaar waren in Limburg in dezelfde periode 13 geregistreerde aanvallen. Dat zijn er ongeveer even veel als in dezelfde periode vorig jaar. Over het hele jaar (2022) genomen waren het er 19. Tegenover 2021 was dit een flinke stijging: toen waren er acht meldingen in de provincie.
Er werd na 150 jaar in Limburg in 2017 weer een wolf gespot. Op 18 december 2017 kwam wolf Naya ons land binnen en op 29 december wandelde zij Limburg in en belandde ze in Nationaal Park de Maasduinen.
Inmiddels wordt de wolf vaker gespot in de provincie. Naast dat de wolf een gevaar vormt voor dieren, komen ze zelf wel vaker om in het verkeer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!