Man (82) overleden die vader jaren in vriezer had liggen

De woning waar het lichaam werd gevonden © L1 (Frank Moonen)
Een 82-jarige man uit Landgraaf, die in mei werd aangehouden omdat hij zijn overleden vader in een vrieskist bewaarde, is nu zelf overleden.
Dat bevestigt advocaat Raimon Maessen na berichtgeving van De Limburger woensdagavond. Door de dood van de man zou dit gelijk het einde van het strafrechtelijk onderzoek betekenen.

'Treurig nieuws bij treurige zaak'

"Dit is heel treurig nieuws en past in die zin bij het toch al treurige karakter van de zaak", vertelt advocaat Raimon Maessen tegen de krant. Het Openbaar Ministerie was woensdagavond niet bereikbaar voor een reactie.
De overleden man werd verdacht van het verduisteren van het lichaam en van verduistering van AOW, pensioen en zorgtoeslag van zijn vader. De man zou al zeker vijf jaar dood zijn geweest, toen hij in de vrieskist in mei werd gevonden.

Huisarts

De zaak is aan het licht gekomen door de huisarts van de zoon. Hij maakte zich zorgen over de gezondheid van zijn vader, aangezien hij al de 100-jaar grens had gepasseerd. Toen de zoon geen antwoorden gaf en de huisarts niet wilde binnenlaten, schakelde de arts de politie in. Agenten troffen vervolgens de volgende dag het lichaam van de vader in de vrieskist aan.

150.000 euro

De zoon zou in de jaren dat de vader al overleden was, bijna 150.000 euro van de bankrekening van zijn vader hebben gehaald. Dit bleek later ook te kloppen doordat hij op bewakingsbeelden te zien was met de pinpas van zijn vader. Justitie liet vervolgens beslag leggen op de woning van de man, in de Mansholtstraat in Landgraaf, om zo toch iets van vermogen in handen te hebben.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!