VDL gaat batterijmodules bouwen voor BMW

Volgens VDL biedt deze nieuwe opdracht werkgelegenheid voor enkele tientallen medewerkers. © VDL Nedcar
Op het terrein van Nedcar in Born gaat VDL batterijsystemen in elkaar zetten voor BMW.
Hiervoor heeft VDL een overeenkomst getekend met het Duitse automerk tot 2035.

Werkgelegenheid

Het gaat om zo'n 125.000 batterijmodules. Het is de bedoeling dat over ongeveer een jaar de eerste batterijsystemen vanuit Born aan BMW worden geleverd.
De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels gestart. Volgens VDL biedt deze nieuwe opdracht werkgelegenheid voor enkele tientallen medewerkers.

Legervoertuigen

Eerder dit jaar werd al bekend dat VDL Bus Venlo en een deel van VDL Special Vehicles in Eindhoven verhuizen naar het terrein van VDL Nedcar in Born. De twee bedrijfstakken moeten vanaf 2024 in Limburg de krachten gaan bundelen. In Born gaan zij de op- en afbouw verzorgen van voertuigen voor Defensie. Dat gebeurt in eerste instantie door medewerkers die afkomstig zijn van de vestigingen uit Eindhoven en Venlo. VDL verwacht dat de werkgelegenheid van deze bedrijfstak later groeit naar ongeveer 500 medewerkers.

Ontslagen

Ruim 300 medewerkers van VDL Nedcar in Born hebben vorige maand te horen gekregen dat zij hun baan verliezen vanwege het beëindigen van de productie van Mini's. Dat contract loopt in maart komend jaar definitief af.
In eerste instantie werd aangekondigd dat 1800 mensen zouden worden ontslagen. Dat het aantal nu lager ligt, komt door het feit dat ongeveer 200 werknemers vrijwillig zijn vertrokken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!