Rechtbank Limburg: meer tijd voor bezwaar parkeerboete

Stockfoto © Istock
Foutparkeerders krijgen voortaan wat meer ruimte om bezwaar in te dienen tegen een bekeuring. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Roermond.
Een bezwaar dat volgens de ambtenaar te laat was ingediend, moet volgens die uitspraak alsnog in behandeling worden genomen.

Ruitenwisser

De officiële termijn om bezwaar in te dienen is zes weken nadat een parkeerwachter het bonnetje onder de ruitenwisser heeft gestoken. Maar volgens de Roermondse rechtbank kan niet bewezen worden dat het bonnetje nog onder de ruitenwisser zat, op het moment dat de foutparkeerder terug kwam bij zijn auto.
Pas toen de bekeuring na een paar weken bij de automobilist in de brievenbus zat, kon die dus bezwaar aantekenen. Volgens de inner van de parkeerboete was hij te laat, maar de rechtbank vindt dat het bezwaar toch in behandeling moet worden genomen.

Ruimhartig

De rechtbank verwijst daarvoor naar een advies dat de Advocaat-Generaal Widdershoven heeft uitgebracht aan het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Daarin wordt gepleit voor een ruimhartigere toepassing van de in de Rechtspraak ontwikkelde regels voor verschoonbare termijnoverschrijding.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!