Eindhoven wil zo snel mogelijk spoor via Heerlen naar Aachen

Stockfoto. © iStock
Het college van Eindhoven heeft dinsdag een motie overgenomen om te pleiten voor een zo snel mogelijke realisatie van de trein tussen Eindhoven en Aachen via Heerlen.
Dat gebeurt bij de provincies en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

'Eerder dan 2025'

In de motie staat dat duidelijk moet worden gemaakt dat een treinverbinding in de dagranden eerder dan 2025 gewenst is en op steun kan rekenen. Aan de provincie Noord-Brabant zal worden verzocht dat als van hen een financiële bijdrage wordt verwacht, net zoals de provincie Limburg en de regio Aken bereid zijn te doen, die bijdrage te leveren.

Motie

De motie kwam onder aanvoering van D66 tot stand, maar werd ook ingediend door GroenLinks, Volt, Partij voor de Dieren, PvdA 040 Werkt, Fractie Chahim en SP. Zij vinden dat een 'rechtstreekse treinverbinding tussen Eindhoven, Heerlen en Aken – ook al is dat aan de dagranden – een waardevolle toevoeging kan zijn aan het voorzieningenniveau' van de stad en regio.
De betere aansluiting op het Europese hogesnelheidstreinnetwerk zou daarnaast de treinreis naar Europese bestemmingen makkelijker en aantrekkelijk maken en dus bijdragen aan het halen van de klimaatdoelen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!