Noodwoningen Vlodrop na commotie bijna klaar

De twaalf noodwoningen zijn bijna klaar. © L1
De twaalf noodwoningen voor starters, statushouders en Oekraïners in Vlodrop zijn bijna klaar. Volgende week dinsdag krijgen de eerste bewoners hun sleutel.
De gemeente Roerdalen heeft vorig jaar besloten dat er in alle zes de kerkdorpen, Melick, Herkenbosch, Vlodrop, Posterholt, Montfort en Sint Odiliënberg twaalf tijdelijke woningen komen voor maximaal vier personen.

Opgevangen

Daarmee kunnen dus bijna 300 mensen worden opgevangen. De bedoeling was dat de eerste woningen in de zomer van 2022 zouden worden opgeleverd. Maar dat lukte niet vanwege een gebrek aan bouwmaterialen en buurtbewoners die tegen de voorgestelde locaties waren.

Weerstand

De weerstand was zo groot dat er in Montfort zelfs is gekeken naar 21 mogelijke locaties. Wethouder Roland Slangen heeft zoveel weerstand ervaren dat hij het in de toekomst anders wil doen. "Misschien hadden wij moeten zeggen dat als wij de locatie goed vonden, we daaraan vast hadden moeten houden. We hebben de inwoners de vrijheid gegeven om mee te denken, maar waar we ook kwamen er was overal veel weerstand."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!