Verkeersdrukte door start herfstvakantie

Door de start van de herfstvakantie worden er files verwacht. © iStock
Vanwege de start van de herfstvakantie in Limburg en andere delen van zuid en midden-Nederland wordt het vrijdag druk op de Nederlandse snelwegen.
Voor de twee regio's start de schoolvakantie vrijdagmiddag en dus gaan meer mensen dan gewoonlijk de weg op voor vakantie of recreatie.

Vakantieverkeer

Vorig jaar zorgde het begin van de herfstvakantie door de combinatie met regen voor een avondspits met meer dan 350 kilometer file op de rijkswegen, aldus Rijkswaterstaat. Dat is voor een vrijdag behoorlijk. Een dag eerder werd nog één van de drukste spitsen van het hele jaar genoteerd, toen er zowel in de ochtend als de avond meer dan 500 kilometer file stond.
Ook op deze laatste dag voor de vakantie wordt er herfstweer voorspeld. Een combinatie van vakantieverkeer, ongelukken, regen, wind en werkzaamheden kan daardoor zorgen voor flinke vertraging. Bekijk de actuele situatie op de Limburgse wegen.

Zonnig en droog

Meteo Limburg verwacht een voornamelijk droge en zonnige herfstvakantie, maar de temperatuur zakt wel naar normale waarden. Dat komt door een koufront dat in de nacht naar zaterdag passeert. Dat zorgt voor enkele regenbuien op zaterdag en zondag. De temperatuur ligt in de herfstvakantie tussen de 13 en 15 graden, maar het blijft wel grotendeels droog en de zon laat zich regelmatig zien.
De herfstvakantie duurt een week. Op 23 oktober moeten kinderen weer naar school in de provincies Limburg, Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland. Om de vakantiedrukte te spreiden, is de regio noord een week later vrij dan de andere twee regio's.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!