Overlast in Treebeek: opnieuw samenscholingsverbod

Foto ter illustratie © iStock
De burgemeester van Brunssum heeft voor een deel van Treebeek opnieuw een samenscholingsverbod ingesteld. "Afgelopen tijd hebben we geprobeerd om de overlast terug te dringen, zowel preventief als repressief. Dat is niet gelukt. De maat is vol bij omwonenden, en dat snap ik goed. Vandaar dat ik nu heb gekozen voor dit zware middel."
Dit zegt burgemeester Wilma van der Rijt. Het verbod gaat in op 12 oktober en geldt voor jongeren tot 23 jaar.

Jongeren

Van der Rijt heeft het verbod ingesteld vanwege een groeiend aantal incidenten in de wijk. "Het gaat om bedreigingen, vernielingen, baldadigheid, vechtpartijen en andere situaties die een bedreiging vormen voor de openbare orde", aldus de burgemeester.
Volgens de woordvoerder van de gemeente is er al geprobeerd met extra inzet van politie, gemeente, straatcoaches en jongerenwerkers om de overlast aan te pakken. Dit heeft tot nu toe alleen nog niet geholpen.

Signaal

"We voorkomen met een samenscholingsverbod ook dat er in Treebeek een voedingsbodem ontstaat voor nieuwe overlastgevers die gaan meelopen met de bestaande groepen. Ook geven we hiermee richting omwonenden, ondernemers en winkelend publiek een duidelijk signaal af, namelijk dat wij de overlast met alle mogelijke middelen zullen bestrijden, om de veiligheid en leefbaarheid van allen te waarborgen", zegt de burgemeester.
Het samenscholingsverbod geldt vooralsnog tot en met 12 januari 2024.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!