Vooral snelheidsboetes uitgedeeld bij grote politieactie

Grote politieactie bij Brunssum. © L1
Bij de grote politieactie op de N300 in Brunssum zijn vrijdagavond vooral veel automobilisten betrapt op te hard rijden. Er werden 276 boetes uitgeschreven. Eén automobilist raakte zijn rijbewijs kwijt.
Daarnaast bleken ook meerdere bestuurders onder invloed van alcohol of drugs rond te rijden.

Veiligheid

Met de grote verkeerscontrole wil de politie de veiligheid op en rond de N300 vergroten, legt politiewoordvoerder Nathalie Vermeulen uit. Daarom concentreerde de actie zich niet alleen op het gebruik van alcohol of drugs, maar werd er op iedere vorm van criminaliteit gelet en werden auto's ook op de technische staat gecontroleerd.
Bij de controle werkte de Limburgse politie samen met de Koninklijke Marechaussee en de Duitse politie.
De grote politieactie in Brunssum was bewust aan einde van dag © L1

Rijbewijs inleveren

De politie schreef 276 bekeuringen uit vanwege snelheidsovertredingen. 14 bestuurders reden meer dan 30 kilometer per uur te hard. Eén automobilist maakte het wel erg bont: hij reed 176 kilometer per uur waar 100 is toegestaan. De automobilist moest zijn rijbewijs inleveren en kan een flinke boete tegemoet zien.
Acht bestuurders bleken onder invloed van drugs en zes automobilisten hadden teveel alcohol op. Zij mochten niet verder rijden. Hoewel dit aantal voor een vrijdagavond mee lijkt te vallen, is "elke automobilist die onder invloed van alcohol of drugs rijdt, er eentje teveel", aldus de politiewoordvoerder.
Ook op Duits grondgebied werd een bestuurder betrapt op een overtreding van de Opiumwet. De Duitse politie zal dit afhandelen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!