Meer dan 300.000 gebruikers voor gratis fietsveren

De veerpont bij Berg aan de Maas. © L1
Meer dan 300.000 voetgangers en fietsers hebben tussen 1 april en 30 september gebruik gemaakt van de Maasveerpontjes en de autoveerpont in Meeswijk.
Bij de start van het nieuwe vaarseizoen waren deze veerpontjes door de Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Lydia Peeters, gratis gemaakt.

Belangrijke verbinding

In totaal maakten 301.568 mensen de tocht naar de overkant. Peeters is blij met de grote animo: "Het aantal gebruikers toont het succes aan van de pontjes. Ze zijn dan ook essentieel voor het grensoverschrijdende RivierParkMaasvallei en vormen een belangrijk verbindend element tussen de twee Limburgen”, aldus de Vlaams minister.

Explotatie

De veerpontjes zijn eigendom van De Vlaamse Waterweg, die zorgt voor het onderhoud. Het Regionaal Landschap Kempen en Maasland verzorgen sinds 2016 de exploitatie van de drie fietsveertjes op de Maas. Elf Maasgemeenten en de beide Limburgen maken de vaart mede mogelijk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!