Eis: 6 jaar cel met tbs voor huurmoord om voogdij kind

De beruchte oplichter Stan T. tijdens een uitzending van Undercover in Nederland. © SBS
Internetoplichter Stan T. heeft een gevangenisstraf van zes jaar tegen zich horen eisen. De uit Vlodrop afkomstige T. wordt verdacht van het bestellen van een huurmoordenaar voor de moeder van zijn kind.
Naast de gevangenisstraf eist het Openbaar Ministerie (OM) tbs met dwangverpleging. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Huurmoordenaar

De 25-jarige T. zou in maart en april 2021 zijn Tilburgse ex-vrouw om het leven willen laten brengen. Via het dark web kwam hij in contact met een beoogde huurmoordenaar, maar die meldde zich bij de Amerikaanse veiligheidsdienst Federal Bureau of Investigation (FBI).

Onzin

T. deed dit vrijdagmiddag in de rechtbank van Breda af als onzin. "Ik ben nooit op het dark web geweest", zei hij volgens de krant. "Tuurlijk wil ik haar niet dood, het is de moeder van mijn kind." Iedereen had volgens hem zo’n bericht kunnen versturen onder zijn naam.

Oplichting

De twintiger is een bekende van de politie, maar kwam tot op heden vooral in beeld vanwege grootschalige oplichting. Hij is meermaals veroordeeld. In zijn nieuwe zaak zit wederom oplichtingsverdenking. Volgens justitie heeft Stan aan minstens veertien mensen een vakantiehuisje verhuurd via internet, om vervolgens het geld in zijn zak te steken en het huisje nooit te leveren. Sinds eind mei zit T. in de gevangenis in Leeuwarden.
Advocate Gitte Stevens wil vrijspraak voor alle verdenkingen. Volgens Stevens is er geen sprake is van een eerlijk proces. Vooral de afstand tussen haar cliënt (Leeuwarden) en de plek van haar kantoor (Roermond) zorgt volgens Stevens voor een onwerkbare situatie.
De uitspraak is op 20 oktober.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!