Kerkrade gaat 200 Oekraïense vluchtelingen opvangen

In Kerkrade komt de eerste opvang voor Oekraïense vluchtelingen. © iStock
Het terrein aan de Hammolenweg/Hambosweg in Kerkrade is donderdag per direct aangewezen als opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. De crisisnoodopvang opent eind 2023 en blijft maximaal twee jaar in gebruik.
Oekraïense vluchtelingen zonder verblijfadres worden hier tijdelijk opgevangen. Daarna worden ze overgeplaatst naar een meer structurele huisvesting.

Sporthal Rolduc

In Kerkrade zijn sinds 2022 al honderden vluchtelingen tijdelijk opgevangen op verschillende locaties zoals bijvoorbeeld de sporthal Rolduc. Er is echter nog steeds behoefte aan extra opvangplekken in de regio. Die oproep kwam ook van het kabinet en de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Om aan die wens te voldoen heeft de gemeente Kerkrade het terrein aan de Hammolenweg (op de hoek met de Hambosweg) aangewezen als nieuwe crisisnoodopvang.

Helpende hand

Wethouder John Roland is content dat Kerkrade opnieuw de verantwoordelijkheid neemt voor crisisnoodopvang: "De oorlog in Oekraïne is helaas nog niet tot een einde gekomen. Daarom is er naast bestaande structurele huisvesting van vluchtelingen nog altijd veel vraag naar opvangplekken. Andere gemeenten in Nederland kunnen de opvang niet meer bolwerken. Dat heeft ons het besluit doen nemen om een helpende hand te bieden." Roland benadrukt wel dat ook voor de veiligheid van alle omwonenden gezorgd wordt.

Crisisnoodopvang

Hoe de crisisnoodopvang er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. De locatie wordt binnen enkele weken in gebruik genomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!