Limburgse boerinnen en boer uit de kleren voor kalender

Vlnr.: Merel van de Ligt uit Broekhuizenvorst, Vic Bruin uit Ysselsteyn en Brechje Teunissen uit Ysselsteyn © Foto's: Rachel Bosman en Rick de Visser
Op de landelijke boeren en boerinnenkalender staan dit jaar twee Limburgse boerinnen en een Limburgse boer.
Uit meer dan vijfhonderd aanmeldingen zijn deze Limburgers uitgekozen om in pikante poses op de kalender te staan.

Positief daglicht

De jaarlijkse boeren- en boerinnenkalender wordt uitgegeven om de boeren in een positief daglicht te zetten. Dat doen ze door het uitbrengen van een kalender met jonge boeren en boerinnen. Voor studente Brechje Teunissen uit Ysselsteyn was het wel even omschakelen: "Normaal loop ik in mijn roze overall, heb ik mijn haren in een staart en stront in mijn gezicht."
Brechje Teunissen uit Ysselsteyn. © L1 (Ruud van Broekhoven

Pikante lingerie

Naast haar opleiding werkt Brechje bij een veehouderij in Venray. Voor de grap heeft ze zich opgeven en nu staat ze met een open blouse en pikante lingerie in een kalender. Nu ze toch in de kalender staat, wil ze hiermee een statement maken om te laten zien dat meiden die van mode en make-up houden ook prima kunnen werken in de veehouderij.
Merel van de Ligt uit Broekhuizenvorst. © L1 (Ruud van Broekhoven)

Varkenshouderij

Merel van de Ligt uit Broekhuizenvorst kan dat bevestigen. Zij werkt in varkenshouderij en ziet dat boeren met regelmaat negatief worden neergezet. "Of dit nu het verschil gaat maken durf ik niet te zeggen, maar we doen met ons allen ons best om er een positieve draai aan te geven."
Vic Bruin uit Ysselsteyn © L1 (Ruud van Broekhoven)

Shirt uit trekken

Vic Bruin uit Ysselsteyn is de enige Limburgse man die in de boerenkalender mag verschijnen en heeft direct de smaak te pakken. Volgens hem weten ze in het dorp waar hij woont en dat hij het geen probleem vindt zijn shirt uit te trekken. Hij staat dus ook als enige Limburgse boer in de boerenkalender die naast de boerinnenkalender wordt uitgegeven. De fotoshoot vond Vic zo leuk dat hij geen nee zal zeggen tegen andere modellenklusjes.
Toch staat voorlopig voor de Limburgse pin-up boeren het boerenbestaan op de eerste plaats.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!