Werkzaamheden Vierpaardjes Venlo: twee jaar omrijden

De spoorwegovergang is de komende 2,5 week gesloten. © ANP
De Venlose Vierpaardjes-spoorwegovergang is vanaf woensdagochtend ruim 2,5 week gesloten. Dit vanwege werkzaamheden voor de bouw van een nieuwe spoortunnel, die naar verwachting in 2025 af is.
De huidige spoorwegovergang is van 4 tot en met 20 oktober helemaal gesloten.

Aanleg omleiding

In die 2,5 week wordt er een nieuwe rijweg met fietspad aangelegd waardoor het verkeer even verderop het spoor kan oversteken. Op die manier komt er op de plek van de huidige overgang ruimte voor de aanleg van de tunnel. Op 14, 15 en 16 oktober wordt er 24 uur lang op en aan het spoor gewerkt. Dat wil ook zeggen dat er die dagen geen treinen rijden.

Nieuwe rijweg

De gemeente Venlo benadrukt dat de nieuwe weg smaller is dan de weg die er normaal liep. Daarom geeft Venlo ook aan dat deze weg 'voornamelijk bedoeld is voor bestemmingsverkeer'. Groot nadeel voor de vele weggebruikers die dagelijks gebruik maken van de Vierpaardjes. Die roept de gemeente op om tot de opening van de nieuwe spoortunnel gebruik te maken van de verschillende omleidingen.
Het dossier 'Vierpaardjes' doet menig Venlonaar de wenkbrauwen fronsen. De afgelopen jaren liep de aanleg van de nieuwe tunnel de nodige vertraging op. Venlo streeft ernaar om de nieuwe spoortunnel eind 2025 klaar te hebben.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!