Ondernemersvereniging: 'Investeer in infrastructuur Limburg'

Vooral transportbedrijven hebben last van goederen die te laat arriveren © iStock
Ondernemersorganisatie MKB Limburg roept de Tweede Kamer op niet alleen te investeren in de infrastructuur in de Randstad, maar ook in onze provincie.
Dat zegt Kees van den Hombergh van MKB Limburg naar aanleiding van de toenemende drukte op de Limburgse wegen.

Uitdaging

ANWB maakte dinsdag bekend dat de filezwaarte in onze provincie met maar liefst 27 procent is toegenomen sinds het einde van de coronatijd. Die cijfers verbazen Van den Hombergh niet, gezien we qua economie weer voorbij het punt zijn waar we waren voordat corona toeslag. Maar dat het fors boven het landelijk gemiddelde van een stijging van 19 procent ligt, is wel zorgwekkend. "Daar ligt een uitdaging."

Transportbedrijven

Ondernemers ervaren daardoor dat hun goederen of personeel te laat op werk komt. Volgens Van den Hombergh is dit vooral een probleem bij ondernemers met een transportbedrijf. "Dan heb ik het niet alleen over DHL, maar ook over lokale transportondernemingen die bijvoorbeeld werken met e-commerce. Die kunnen door de lange files in de problemen komen en daardoor mogelijk klanten verliezen."

Lobby richting Den Haag

Daarom voert MKB Limburg een lobby uit richting Den Haag. "We spreken kandidaten die nu op de verkiezingslijst staan erop aan ook rekening te houden met investering in de infrastructuur in Limburg en Noord-Brabant, en niet alleen in de Randstad", aldus Van den Hombergh. "Wij zijn toch de provincies waar transport richting het achterland, en veel economische verkeersbewegingen plaatsvinden."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!