Meer videorechtspraak voor inwoners Noord-Limburg

Stockfoto © Istock
Meer mensen uit Noord-Limburg kunnen voortaan hun bewindvoeringszaken via een videoverbinding voeren, en hoeven dus niet meer naar de rechtbank in Roermond.
Mensen uit Venray konden dit al, vanaf 25 oktober kunnen ook mensen uit Bergen, Gennep en Horst aan de Maas op deze manier hun verzoek bij de rechtbank toelichten. Die neemt uiteindelijk de beslissing of er een bewindvoerder wordt aangesteld die de financiën overneemt.

Duur

Omdat het vaak om mensen met financiële problemen gaat, is de reis naar de rechtbank in Roermond verhoudingsgewijs duur. Door de zaak via een videoverbinding af te handelen, sparen ze geld en tijd. In plaats van bij de rechtbank worden de videozittingen gehouden in het gemeentehuis van Venray. Daar is een ruimte waar mensen met hun beoogd bewindvoerder hun zaak kunnen bepleiten voor de camera.
Met de videorechtspraak wil de Rechtbank Limburg de drempel tot de rechtspraak verlagen. Ook in Heerlen kunnen bewindvoerderszaken via een videoverbinding worden afgehandeld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!