Venlose raadsleden beginnen nieuwe partij na afsplitsing

Stadhuis Venlo © iStock
De Venlose raadsleden Leon Bastiaans en Peter Bastiaens richten een nieuwe partij op.
Dat meldt Omroep Venlo. In mei splitsten de twee zich af van de VVD.

Afsplitsing

Dat gebeurde vanwege een 'verschil van opvatting over een aantal belangrijke aspecten, zoals stijl, koers en positie', zo meldde de partij toen. Aan Omroep Venlo vertelde Bastiaans dat hij het de partij verweet te weinig zichtbaar te zijn. Sindsdien zit het duo in de Venlose gemeenteraad onder de naam Fractie Bastiaans.

Als partij verder

Beide raadsleden gaven in mei aan na te denken over hun toekomst in de Venlose politiek: "We gaan ons beraden in het zomerreces en kijken of we bijvoorbeeld een nieuwe partij oprichten of als onafhankelijke raadsleden verder gaan", aldus Bastiaens toen. De keuze blijkt nu dus op de eerste optie te zijn gevallen. Op 10 oktober maken ze met hun team bekend onder welke naam zij verder gaan en met welke speerpunten.
Bastiaans en Bastiaens werden in 2022 voor het eerst in de Venlose gemeenteraad gekozen. Leon Bastiaans zat van 2019 tot dit jaar ook voor de VVD in Provinciale Staten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!