Veldbestormer Dylano K. betaalde duizenden euro's al aan PSV

De Roermondse hooligan probeerde Sevilla-keeper Dmitrovic aan te vallen © Orange Pictures
Dylano K. uit Roermond, de man die tijdens de wedstrijd PSV - Sevilla keeper Marko Dmitrovic van de Spaanse ploeg aanviel, heeft zijn boete van 20.000 euro al betaald aan de voetbalclub uit Eindhoven.
Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Rails

Inmiddels heeft K. zijn leven weer op de rit en wil hij het voorval snel vergeten, ook door de nasleep. Zo voetbalt hij weer wekelijks bij de lokale voetbalclub. 'Terug van weggeweest', postte hij in april op sociale media. Later deelde hij onder meer kiekjes van een bezoek aan de Grand Prix van Hongarije in de Formule 1 en een feest met familie. Hij reageerde via sociale media kort op vragen van het ED en laat weten dat hij niet de behoefte heeft om (uitgebreid) terug te blikken op zijn actie: "Ik heb alles goed op de rails."

Wereldnieuws

K. ging op 23 februari volledig over de schreef. Hij werd die avond wereldnieuws nadat hij het veld bestormde. Twee weken na het incident zat hij berouwvol in het gerechtsgebouw in Den Bosch. Hij beweerde zich niets van de klap te herinneren en stelde meermaals dat hij zoveel spijt heeft.

Twee maanden cel

Hij kreeg van de rechter te horen dat hij twee maanden de cel in moest en tot medio 2063 (!) het Philips Stadion niet meer in mag. PSV kreeg een boete van 20.000 euro en in de voorronde-wedstrijd tegen Sturm Graz bleef een vak op de Oost-tribune leeg. Dat geldbedrag heeft K. volgens bronnen aan de Eindhovense club inmiddels volledig betaald.

Spijt

K. had achteraf vooral spijt vanwege de gevolgen: zijn familie en ook hij zelf werden bedreigd na zijn actie. "Ik denk dat ik het een beetje stoer vond. Wat het totaal niet is, ik weet niet wat me bezielde", zei hij destijds. "Ik heb er niet over nagedacht wat het met zich meebrengt, ook voor familie en vrienden. Veel ellende."

Gebiedsverbod

De Roermondenaar was geen onbekende van Justitie. Hij werd al twee keer eerder veroordeeld tot taakstraffen, had een gebiedsverbod van de gemeente Eindhoven op zak én een stadionverbod van de KNVB. Hij zat die avond met andermans kaart op de tribune bij PSV - Sevilla.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!