Brenet verdacht van rijden zonder rijbewijs en mishandeling

Joshua Brenet in actie voor FC Twente. © ANP
Voetballer Joshua Brenet (29) uit Kerkrade wordt ervan verdacht dat hij een rijverbod aan zijn laars heeft gelapt en ligt nu onder vuur bij justitie. Dat bleek tijdens een zitting bij de politierechter maandagochtend.
Dat schrijft RTV Oost.

Twee keer betrapt

Joshua Brenet, speler van FC Twente, raakte eerder zijn rijbewijs kwijt maar zat desondanks toch achter het stuur. Hij werd twee keer betrapt: op 10 januari in Enschede en twee weken later liep hij opnieuw in Bathmen, in de buurt van Deventer, tegen de lamp.

Taakstraf

Daarnaast maakte officier van justitie Achilles Damen maandagochtend bekend dat het OM wil dat Brenet alsnog een taakstraf van 20 uur uitvoert. Hij werd op 12 november 2021 door de rechtbank in Rotterdam namelijk veroordeeld omdat hij zijn vriendin had vastgepakt en haar keel dichtkneep.

Niet opdagen

Brenet kwam destijds niet opdagen tijdens die zitting, waarop hij bij verstek werd veroordeeld. Hij kreeg een voorwaardelijke taakstraf van 20 uur met een proeftijd van twee jaar en een geldboete van 500 euro. Omdat de voetballer dus nog in zijn proeftijd zat, wil justitie dat Brenet de werkstraf nu alsnog uitvoert.

Advocaat

Maandagochtend was de Kerkradenaar ook niet aanwezig bij de politierechter. De zaak is aangehouden omdat de advocaat van Brenet het dossier niet tijdig had kunnen bestuderen. De officier van justitie kon zich vinden in aanhouding van de zaak. De advocaat wilde niet reageren namens haar cliënt. "Daarvoor is het nu te vroeg. Dit komt straks aan de orde tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak", zei ze tegen RTV Oost.

Problemen

Brenet kampt al langere tijd met problemen. Door een blessure, opgelopen tijdens het duel tegen PEC Zwolle, is hij ook al wekenlang niet inzetbaar. In juni schoot Brenet zijn club FC Twente nog naar Europees voetbal. De voetballer heeft twee interlands achter zijn naam staan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!