Saskia's ultrarun voor borstkanker levert 14.000 euro op

Saskia Leenders finisht haar 100 km loop in Heerlen © Maurice de Heus
De tocht van 100 kilometer langs vijf Limburgse Toon Hermans Huizen heeft 14.000 euro opgeleverd. Saskia Leenders-Wolfs wil met de opbrengst meer aandacht voor borstkanker.
De 44-jarige Leenders kreeg zelf twee maal de diagnose borstkanker. Als vrijwilliger in het Toon Hermans Huis in Parkstad wilde ze haar lotgenoten graag een hart onder de riem steken.

Ultrarun

Zondag volbracht ze na 14 uur rennen de ultrarun van Weert naar Roermond, Sittard, Maastricht en Heerlen. "Vanochtend heb ik eerst een forse wandeling gemaakt. En Maarten van der Weijden appte om te feliciteren", aldus een opvallend montere Saskia daags na haar prestatie.

Borstkanker

De opbrengst van het initiatief wordt verdeeld tussen de Toon Hermans Huizen en de Maarten van der Weijden Foundation, die onderzoek doet naar kanker. De actie van Saskia loopt nog de volledige maand oktober, die traditioneel in het teken staat van de strijd tegen borstkanker.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!