Verwarring op matrixborden: tunnels A73 niet hele dag dicht

De ingang van de Roertunnel tijdens werkzaamheden. © Rijkswaterstaat
Het was voor sommige weggebruikers dit weekend en maandagochtend even schrikken. Op de matrixborden boven de A73 stond namelijk aangegeven dat de tunnels dicht zouden zijn. Er staan echter geen tijdstippen bij vermeld, en dat levert verwarring op.
Wie regelmatig gebruikmaakt van de A73 weet dat de tunnels regelmatig dicht zijn voor onderhoud. De informatie hierover staat altijd netjes op de matrixborden vermeld, met de juiste datums én tijdstippen.

Verwarrend

En dat is nu niet het geval. "Dat is inderdaad erg verwarrend", bevestigt een woordvoerder van Rijkswaterstaat na vragen van L1. Waarom op de matrixborden nu geen tijdstippen vermeld staan, maar alleen datums, is niet duidelijk. "We gaan proberen om het zo snel mogelijk te laten aanpassen, maar of dat nog gaat lukken, daar durf ik geen uitspraken over te doen."

Extra onderhoudswerkzaamheden

De Roer- en Swalmentunnel zijn wegens reguliere en extra onderhoudswerkzaamheden sinds dit weekend een aantal nachten volledig dicht. Dit was vooraf aangekondigd in het kader van de tunnelrenovatie. Weggebruikers moeten nog op maandag 2 oktober, dinsdag 3 oktober, woensdag 4 oktober en donderdag 5 oktober vanaf 21:00 uur tot 6:00 uur rekening houden met gesloten tunnelbuizen. De reguliere omleidingsroutes kunnen als alternatief worden gebruikt.
Automobilisten die dus maandagmiddag om 15:00 uur door de A73-tunnels willen rijden, hoeven niet te schrikken van de matrixborden. "De tunnels zijn tot 21:00 uur gewoon open."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!