Eerste ouderen krijgen najaarsvaccinatie tegen coronavirus

Stockfoto © iStock
Mensen van 60 jaar en ouder kunnen vanaf maandag een nieuwe boosterprik tegen het coronavirus krijgen. Dat moet hun afweer een oppepper geven voor het najaar en de winter. In die seizoenen gaat het virus wat gemakkelijker rond, en ouderen lopen bij besmetting iets meer risico dan anderen.
De 60-plussers krijgen een dezer weken een uitnodigingsbrief, waarmee ze zelf een afspraak kunnen maken.

Kwetsbare groepen

Mensen in de leeftijd van 18 tot 59 jaar die normaal gesproken een griepprik krijgen, kunnen vanaf 16 oktober een afspraak maken. Vanaf die datum kunnen ook zwangere vrouwen bij de GGD terecht. Ook mensen met een ernstige afweerstoornis, het syndroom van Down of mensen die in de zorg werken, kunnen zich binnenkort laten vaccineren, net als mensen die zelf geen risico lopen maar een kwetsbaar gezinslid hebben. De vaccinatieronde loopt tot eind december.
In totaal kunnen ongeveer 7,5 miljoen mensen de boosterprik krijgen bij de GGD. Het ministerie van Volksgezondheid verwacht op basis van eerdere rondes dat ongeveer 4 miljoen mensen daadwerkelijk de prik laten zetten.

Priklocaties

In Limburg wordt op de vaste vaccinatielocaties geprikt. Zo kun je in Noord-Limburg voor de vaccinatie terecht in Venlo en Weert. In Zuid-Limburg wordt er in Geleen, Heerlen en Maastricht geprikt. Bij het maken van een afspraak kun je zelf de locatie kiezen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!