Pand doorzocht in groot onderzoek naar plofkraken Duitsland

Een bedrijfspand in Roermond werd begin 2023 door burgemeester Onno Hoes voor acht weken gesloten. © L1
In het grote onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie naar een serie plofkraken op geldautomaten in Duitsland, is deze week een locatie in Brunssum doorzocht.
Begin dit jaar werd in datzelfde onderzoek al duidelijk dat de bende Roermond als uitvalsbasis gebruikte voor de plofkraken.

Doorzoeking

De politie doorzocht woensdag negen locaties in Ter Aar, Mijdrecht, Utrecht, Houten en Brunssum. De politie nam daarbij onder meer geld, mobiele telefoons en zwaar vuurwerk in beslag. In een woning in Utrecht werd bovendien een verdacht pakketje gevonden. De ingeschakelde Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) stelde later vast dat het geen explosief materiaal bevatte, meldt de politie.

Explosieven

Eind januari werden er bij een inval in een bedrijfspand in Roermond wel explosieven gevonden. Een bende gebruikte Roermond als uitvalsbasis voor tientallen plofkraken die voornamelijk plaatsvonden in de zuidelijke deelstaten Beieren en Baden-Württemberg. De bende zou daar in 2021 en 2022 zo'n 50 keer hebben toegeslagen.

Arrestaties

Bij de doorzoekingen werden woensdag vier personen aangehouden. Zij komen uit Mijdrecht, Utrecht en Houten. In het onderzoek zijn inmiddels zestien mensen opgepakt. Ook in Limburg werden begin dit jaar verdachten aangehouden in Roermond en Echt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!