Groot mysterie rondom paardenhoofd in Venlo

Stockfoto © iStock
Wat is er gebeurd met de twee dode pony's en het paardenhoofd dat werd gevonden in Venlo? Op die vraag probeert onder andere de politie nu een antwoord te vinden.
Naast de politie zijn ook de dierenpolitie en de recherche een onderzoek gestart naar de vondst. Op maandag 18 september werden twee kadavers gevonden. Afgelopen weekend werd er nog eens een hoofd van een pony gevonden.

Ponyhoofd

Een wandelaar deed zaterdagavond de lugubere vondst in de buurt van het Kapel van Genooy in Venlo en trok aan de bel. Er zijn genoeg vragen over de precieze vondst, maar aan antwoorden ontbreekt het nog altijd. De politie is in ieder geval een onderzoek gestart, maar schiet vooralsnog niet heel veel op. Zo kan er nog altijd geen verband worden gelegd tussen de gevonden kadavers en het beteugelde hoofd van de pony.
"Wij zien op Facebook ook de berichten over de vondst. Dat is de beleving van die persoon en dat kunnen wij niet ontkennen. Maar het een kan vooralsnog niet met het ander in verband worden gebracht", laat de politie weten.

Zorgboerderij

In de buurt van beide vondsten ligt een manage: zorgboerderij Equi-Menssana. De boerderij mist geen enkel paard en heeft ook geen idee wat er precies gebeurd is. "We zagen wel de nodige politie en een busje van de recherche. Maar we hebben pas via Facebook gelezen wat er aan de hand was", vertelt de eigenaar van de zorgboerderij. De man herinnert zich wel een eerdere vondst. "Mijn dochter heeft afgelopen zomer ook een kadaver van een paard gevonden in die buurt. Daar hebben we toen melding van gemaakt bij de politie."
De politie laat desgevraagd weten dat ook die vondst nog niet gelinkt kan worden aan de kadavers die afgelopen week werden ontdekt. "Maar als die melding is gedaan bij ons, zullen we dat zeker meenemen in het onderzoek", aldus een woordvoerder.

Lege wei

Het onderzoek van de politie vergt tijd. In dat onderzoek worden ook eventuele meldingen van vermiste paarden meegenomen. Zo ver is het echter nog niet. Vooralsnog is er bij de politie niet bekend wie er twee pony's mist of van wie een pony onthoofd is. "De recherche en de dierenpolitie doen ook onderzoek en dat loopt allemaal. Het is niet niks wat er momenteel onderzocht moet worden."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!