Spoor van vernielingen na wilde achtervolging over A73

Stockfoto © iStock
Een wilde achtervolging over de A67 en A73 eindigde afgelopen dinsdagavond met twee aanhoudingen. De automobilist liet een spoor van vernielingen achter.
De Koninklijke Marechaussee kon uiteindelijk de twee inzittenden van de auto aanhouden. Het betreft een 26-jarige vrouw en een 29-jarige man, beiden afkomstig uit Polen.

Gestolen voertuig

De marechaussee wilde op de A67 een Duits voertuig controleren dat gesignaleerd stond als gestolen. Omdat de bestuurder het stopteken negeerde, volgde een achtervolging waar zelfs een politiehelikopter bij werd ingezet.

Vernielingen

Tijdens de achtervolging vond er onder meer een aanrijding plaats met een slagboom. Het weerhield de bestuurder er niet van door te rijden. Onderweg werd er ook nog een koffer met allerlei gereedschap uit de rijdende auto gegooid. In deze koffer bleek inbrekersgereedschap te zitten.

Ontsnapping

Bij de provinciegrens verliet de automobilist de A73. Hij vervolgde zijn wilde tocht over landwegen en door weilanden. De achtervolging eindigde na een half uur in Maashees. Hier probeerde de bestuurder en de vrouwelijke bijrijder nog te voet te ontsnappen. De politie kon het paar echter aanhouden.
De twee personen, zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland, worden verdacht van onder andere diefstal, heling en verzet bij de aanhouding. Daarnaast wordt de man ook nog eens verdacht van vernieling, wapenbezit en het veroorzaken van een aanrijding. Beide verdachten zitten nog vast voor onderzoek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!