Drie overtredingen op rij tijdens verkeerscontrole

De politie schreef ook meerdere bekeuringen uit © iStock
"De bingokaart is vol", noemt de Verkeerspolitie Limburg het op social media. Een man bleek tijdens een verkeerscontrole door het basisteam Roermond namelijk maar liefst drie overtredingen te begaan.
De politie kwam de bestuurder op het spoor door een motoragent. De agent zag dat hij geen gordel droeg en besloot vervolgens om 'Politie volgen' te seinen.

Mobieltje

Een andere motoragent, die langs de bestuurder reed, zag vervolgens dat de man ook met zijn mobieltje bezig was. Eenmaal op de controleplaats, bleek dat de man geen rijbewijs bij zich had en geen identiteitsbewijs.
Daarna zagen de agenten bij het controleren van zijn gegevens, dat de bestuurder een rijontzegging was opgelegd: misdrijf één. Vervolgens bleek bij de speekseltest dat de man ook onder invloed verkeerde van cannabis: misdrijf twee.

Bloedonderzoek

Omdat de agenten een bloedonderzoek wilden afleggen, om met zekerheid vast te stellen dat de man onder invloed aan het verkeer deelnam, werd er een arts gebeld. De man wilde echter niet meewerken en weigerde een bloedtest: misdrijf drie. "U raadt het misschien al, ook dat is een misdrijf. Bij een weigering bij rijden onder invloed wordt altijd de hoogste straf opgelegd en wordt het rijbewijs direct ingevorderd. Dat was in dit geval echter niet nodig omdat de verdachte al eerder zijn rijbewijs had moeten inleveren", schrijft de politie.

Bekeuringen uitgeschreven

Naast de drie misdrijven, zijn er ook bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel, het gebruik van een mobiele telefoon en het niet tonen van een identiteitskaart. Maar die bekeuringen leerden hem nog niet helemaal de les: "De verdachte werd door zijn familie opgehaald. Bij het wegrijden, weliswaar als passagier, droeg de verdachte wederom geen gordel. Omdat de bingokaart van de verdachte al vol was kwam hij daar met een waarschuwing vanaf", sluit de politie het bericht af.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!