Paardenhoofd en twee kadavers van pony's gevonden in Venlo

In de buurt van de Kapel van Genooy werden de twee kadavers en het paardenhoofd aangetroffen. © Google Maps
Een lugubere ontdekking in Venlo: daar heeft de politie twee kadavers van pony's en een 'los' paardenhoofd aangetroffen. De kadavers werden vorige week maandag gevonden, het hoofd afgelopen weekend.
Dat laat de politie desgevraagd weten aan L1. De twee kadavers waren dicht bij de Kapel van Genooy en de Groeneweg begraven. Het paardenhoofd lag in een groengebied iets verderop, zo is te lezen op een bericht dat rondgaat op Facebook.

Onderzoek

Na de ontdekking is de politie een buurtonderzoek gestart, dat nog steeds loopt. "We roepen iedereen op die op 18 september of twee dagen daarvoor, iets vreemds heeft gezien in de buurt van de kapel, het ons te laten weten", vertelt een woordvoerder van de politie. Ook buurtbewoners met camerabeelden worden gevraagd zich te melden.
Omdat het onderzoek nog bezig is, in samenwerking met de dierenpolitie, kan er nog niet meer informatie naar buiten gebracht worden.

'Het is een nachtmerrie'

Op Facebook wordt momenteel een bericht van een man uit Venlo veel gedeeld. Hij ontdekte afgelopen weekend het paardenhoofd en schakelde de politie in. "Gisteravond rond 19:30 uur was ik met Bruno bij de Maas aan het lopen. Wat een leuke, mooie wandeling had moeten worden, werd voor mij een nachtmerrie", schrijft de man.
In een weiland dichtbij de Groeneweg schrok 'hij zich kapot', toen hij het paardenhoofd zag liggen. "Meteen het nummer van de politie gebeld, mijn bevindingen doorgestuurd en wat ik hiermee moest doen."
Volgens de man lag het paardenhoofd, met de teugels er nog aan vast, zonder verdere lichaamsdelen op de grond. "Mijn wandeling richting de Maas met dit beeld op mijn netvlies, zal nooit meer hetzelfde zijn."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!