Wethouder van Stein op plek 24 op lijst partij Omtzigt

Natascha Wingelaar © ANP
Natascha Wingelaar, wethouder Middelen en Economie in de gemeente Stein, staat op plek 24 op de lijst van Nieuw Sociaal Contract (NSC).
Daarmee is ze de enige Limburger op de lijst van de partij van Pieter Omtzigt. De lijst van NSC telt in totaal 44 mensen.

Bestaanszekerheid

Wingelaar zegt dat de hoofdthema’s van de partij, bestaanszekerheid, goed bestuur en elke regio telt, voor Limburg van groot belang zijn. Ze laat weten in haar werk als wethouder tegen onmogelijkheden van regels en beleid vanuit Den Haag aan te lopen. "Gemeenten zijn dagelijks bezig met bestaanszekerheid en voeren ontzettend veel taken uit op dit gebied. Helaas weten ze financieel niet waar ze structureel aan toe zijn. Dat moet anders", aldus Wingelaar.
Wingelaar blijft in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen wethouder voor de lokale partij Democratisch Onafhankelijken Stein (DOS). Mocht ze een Kamerzetel bemachtigen, legt ze haar werkzaamheden in Stein neer.

Weert

De Steinse wethouder is niet de enige Limburger op de lijst. De in Weert opgegroeide Vincent Verouden staat op plek 32.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!