Beelden tweede dader schokkende overval op bejaarde getoond

Stockfoto © iStock
In het televisieprogramma Opsporing Verzocht zijn dinsdagavond bewakingsbeelden getoond waarop de tweede verdachte van een schokkende woningoverval op een bejaarde man in Margraten is te zien.
Vorige week werd al een 19-jarige man uit Kerkrade in deze zaak gearresteerd dankzij tips na een uitzending van Opsporing Verzocht.

Woningoverval

Het tweetal beroofde in april van dit jaar een 82-jarige man in zijn woning in een zorgcomplex in Margraten. De man was aan het stofzuigen en had zijn deuren en ramen opengezet vanwege de hitte. De overvallers stonden ineens achter hem en dreigden met 'je geld of je leven'. De man gaf onder dwang zijn pinpassen aan de overvallers.
Even later werd met één van deze passen een fors geldbedrag gepind. De hoogbejaarde man werd doodsbenauwd achtergelaten in zijn woning.

Arrestatie

Eind augustus besteedde Opsporing Verzocht al aandacht aan deze zaak. Daarin werden beelden van de eerste verdachte getoond, de man die met de pinpas had gepind. De politie kreeg na de uitzending veel tips binnen en kon daarop de 19-jarige man aanhouden.

Bewakingsbeelden

Tijdens het verdere onderzoek kwam de tweede verdachte in beeld. Dinsdagavond werden in Opsporing Verzocht de beelden van deze man getoond. De man met een opvallend lichtblauw trainingsjack aan werd op de dag van de overval gefilmd in een supermarkt aan het Amerikaplein in Margraten. Op andere bewakingsbeelden is te zien dat hij zeer waarschijnlijk in een zwarte Renault Clio rijdt.
Mensen die de man denken te herkennen, kunnen zich bij de politie melden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!