Delissen stopt volgend jaar als burgemeester Peel en Maas

Delissen begon vorig jaar nog aan haar derde ambtstermijn. © Gemeente Peel en Maas
Wilma Delissen stopt volgend jaar als burgemeester van Peel en Maas.
Dat heeft ze dinsdagavond bekendgemaakt in een bericht op haar Facebookpagina.

'Datum bewust gekozen'

Delissen is nog tot 1 oktober 2024 burgemeester van Peel en Maas. Daarna legt ze haar werkzaamheden neer. "De datum heb ik bewust gekozen. Dan start alweer het derde jaar van mijn derde ambtsperiode en ga ik het vijftiende jaar in als burgemeester van deze gemeente", schrijft ze.

Vervroegd afscheid

Vorig jaar werd Delissen nog herbenoemd als burgemeester van Peel en Maas en begon ze aan haar derde ambtstermijn tot 2028. Toch neemt ze volgend jaar dus vervroegd afscheid.

Nieuwe uitdagingen

"Het is bijzonder, uitdagend en eervol om het ambt van burgemeester te mogen bekleden. Een ambt waarin ik me als een vis in het water voel. En ik voel mij ook zeer thuis in Peel en Maas. Maar vanaf 1 oktober 2024 is het goed geweest en ga ik nieuwe uitdagingen aan."
Door dit nu al kenbaar te maken, wil Delissen de gemeenteraad van Peel en Maas en gouverneur Emile Roemer voldoende tijd geven om op zoek te gaan naar een nieuwe burgemeester.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!