OM eist celstraf en tbs voor verkrachting jongens

De verdachte hoorde het OM een celstraf van acht jaar eisen © iStock
Justitie eist een celstraf van acht jaar en tbs met dwangverpleging tegen de 19-jarige Justin K. uit Kerkrade. Hij zou vier minderjarige jongens hebben verkracht en met een vijfde jongen ontucht hebben gepleegd.
Dat zou zijn gebeurd in 2021 en 2022. De slachtoffers komen allemaal uit Kerkrade en omgeving en waren dat moment tussen de 15 en 21 jaar. Nadat in september vorig jaar een van de slachtoffers naar de politie stapte, kwam de zaak aan het rollen. De verdachte werd aangehouden en zit sindsdien vast. In de tussentijd meldden zich nog vier andere jongens, die allemaal beweren door Justin seksueel te zijn misbruikt. Dat zou vooral bij Justin thuis zijn gebeurd. Van de handelingen zouden ook foto’s en video’s zijn gemaakt, die op de telefoon van Justin zijn gevonden. Daarom wordt hij ook vervolgd voor het maken van kinderporno.

Achter gesloten deuren

De rechtszaak was dinsdag achter gesloten deuren, omdat de verdachte nog minderjarig was toen hij een van de verkrachtingen pleegde. Het Openbaar Ministerie wil hem wel volgens het volwassenenrecht vervolgen, daarom valt de strafeis ook een stuk hoger uit.

Wederzijdse instemming

Volgens zijn advocaat Raimon Maessen heeft Justin één verkrachting bekend, de andere keren dat hij seks had zou met wederzijdse instemming zijn gebeurd. Maessen vroeg de rechtbank zijn cliënt zo snel mogelijk in een behandeltraject te plaatsen. "Dat is eigenlijk wat hij al heel erg lang wil. Op dit moment is er plek in de Rooyse Wissel in Oostrum en het zou het beste zijn als hij daar direct terecht kan, want hij zit al een jaar vast", aldus de advocaat.
Justin is een jongen met een problematisch verleden, zegt zijn advocaat. School heeft hij nooit afgemaakt en sinds een aantal jaar woont hij met zijn moeder in Kerkrade, nadat hij ook al woonde op enkele andere plekken in Parkstad. Hij vertrok op zijn zevende uit zijn geboortestad Amstelveen.

Pizzeria

Justin kende de slachtoffers via een pizzeria in Kerkrade, waar hij werkte. De slachtoffers waren dinsdag allemaal aanwezig tijdens de inhoudelijke behandeling en een aantal van hen maakte gebruik van hun spreekrecht. Hun advocaten Phil Boonen en Kasper Regter eisten per cliënt schadevergoedingen van tussen de 10.000 en de 30.000 euro.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!